HONUNGSKYCKLING MED TABBOULEH

Hej kompisar, dags för ett recept igen! Ändrade lite och använde kycklingklubbor istället för lårfilé. Skippade bönorna och kikärtorna också, fritt att göra som ni vill men väldigt gott i alla fall. Lycka till!

Ingridienser

  • 900 g kycklinglårfiléer
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt

Grekisk tabbouleh

  • 2 dl bulgur
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk socker
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 paket fetaost (à 150 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 1 burk black eye bönor (à 400 g)
  • 1 burk kikärter (à 400 g)

Gör så här

  1. Krydda kycklingen runtom med salt.
  2. Blanda soja, honung och citronjuice. Vänd kycklingen i marinaden. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med bakplåtspapper i. Ställ mitt i ugnen (kall ugn).
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Tillaga kycklingen ca 30 minuter.
  5. Sallad: Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär tomaterna i fjärdedelar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
  7. Blanda ihop citronskal, citronjuice, socker, olja och salt i en skål. Smula ner fetaosten. Vänd ner persilja, dill, tomater och paprika. Blanda i sköljda och avrunna bönor och kikärter. Blanda i bulgurn. Servera till kycklingen.
FRIDA (Källa: www.ica.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0